27. 3. 2016

Zora Valchařová-Poulová získala Cenu Thálie 2015!

sdílet

Členka uměleckého souboru Klicperova divadla Zora Valchařová-Poulová převzala v sobotu 26. března z rukou ředitele Českého rozhlasu René Zavorala a herce Michala Isteníka v Národním divadle v Praze Cenu Thálie za roli Violet Westonové ve hře Srpen v zemi indiánů.

Ve svém poděkování vzpomněla nejen na své herecké kolegy, ale i na další lidi z divadla, které divák na jevišti nevidí, ale jsou pro inscenaci důležití. „Děkuju všem od vrátnice až po střechu,“ pronesla herečka dojatě. Prostřednictvím divadelního facebooku pak také poděkovala i všem divákům: "Já mám strašnou radost, ale trochu ji mám zkaženou, protože jsem ve své děkovné řeči zapomněla poděkovat divákům. Takže jim hodně děkuju, že na nás chodí, protože bez nich bychom byli nic," dodala herečka.

Cenu Thálie získala Zora Valchařová-Poulová za mimořádný umělecký jevištní výkon v oboru činohra za roli Violet Westonové v inscenaci Srpen v zemi indiánů, která měla premiéru v Klicperově divadle v režii Terezy Karpianus v říjnu loňského roku.

"V inscenaci, která oproti textu překvapivě akcentuje groteskní rys situací, vytváří Valchařová Poulová ve své Violet uvěřitelnou, životnou figuru, která nenuceně přechází mezi realismem a prudkou stylizací. Jako dominantní matka rodu umí být nejen děsivá, trapná a zahanbující, ale také překvapivě pochopitelná. Výsledkem je jeden z hereččiných nejpůsobivějších výkonů," uvádí oficiální materiály Cen Thálie. 

Jménem kolegů a celého Klicperova divadla gratulujeme!