6. 9. 2024

Už v sobotu nás čekají první večerní představení nové sezóny

sdílet

Klicperovo divadlo se po letních prázdninách v sobotu poprvé otevře divákům a srdečně zve na první večerní představení nové sezóny. Během večera představí dvě inscenace, které měly premiéru na konci loňské sezóny.

Na Hlavní scéně se od 19:00 můžete těšit na komedii Oslava, která vznikla pod taktovkou autorského tandemu Petra Pýchy a Jaroslava Rudiše v režii uměleckého šéfa Pavla Kheka. Tato historická mystifikace, propojená s oslavou 300. výročí premiéry Vivaldiho Čtvera ročních období, přináší do malebného prostředí Lomnice nad Popelkou humor a ironický pohled na to, co znamená být maloměstským Čechem s velkými sny. Diváci se mohou těšit na neotřelou kombinaci historie, hudby a české nátury v lehce absurdním balení.

Ve Studiu Beseda se ve stejnou dobu představí původní adaptace románu držitelky Nobelovy ceny za literaturu Olgy Tokarczuk Lovu zdar! (Přes kosti mrtvých). Tento morální eko-thriller plný humoru, poezie a hvězd přináší příběh záhadných vražd na česko-polském pomezí, kde se zvířata možná rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou. Režisér Martin Satoranský vytvořil napínavou inscenaci, která spojuje ekologické téma s atmosférou tajemného thrilleru i humorem.

Programu na Hlavní scéně bude od 18:15 předcházet vernisáž obrazů a struktur výtvarníka Jiřího Marbacha. Vstup na vernisáž je pro všechny návštěvníky zdarma.

Předprodej vstupenek probíhá online na webových stránkách divadla, v kamenných předprodejích a vstupenky je také možné zakoupit přímo na večerní pokladně.