Nicol Hochholczerová

Tento pokoj se nedá sníst

sdílet

Kam jdeš?​

Česká premiéra dramatizace novely Nicol Hochholczerové Táto izba sa nedá zjesť , která v roce 2022 získala Cenu Nadácie Tatra banky „za umenie v kategórii Mladý tvorca”.  

Intenzivní a odvážná inscenace, která přináší na jeviště šokující příběh o toxickém vztahu a sexuálním zneužívání, který díky syrové poetice a excelentním hereckým výkonům zanechá v divácích hluboký a nezapomenutelný zážitek.

Aktuálně se připravují překlady do další pěti jazyků, včetně češtiny (Nakladatelství HOST). Ivana Gibová u zdůvodnění zmíněné Ceny napsala: „Sú debuty tápajúce, rozpačité, kvalitatívne nevyvážené, ale tento medzi ne nepatrí. Hochholczerová sa do ničoho neštylizuje, nie je poplatná väčšinovému vkusu, píše ako ONA a nebojí sa zabŕdať do tém, o ktorých sa otvorene nehovorí. Táto kniha sa dá zhltnúť, ale jej obsah v nás ešte dlho, veľmi dlho zostane nestrávený a bude kvasiť.“

Upozornění: Představení obsahuje scény a témata týkající se zneužívání nezletilé, což může být pro některé diváky citlivé nebo znepokojující.

Délka představení 70 minut bez přestávky

Obsazení a tvůrci

Obsazení:

Tereza --- Kateřina Liďáková
Kustod --- Yuliia Yabletska

Tvůrčí tým:

Autorka: Nicol Hochholczerová
Překlad: Irena Steinerová
Dramaturgická spolupráce: Karel Tománek
Dramaturgie: Iva Mikulová
Režie: Petr Michálek

Galerie

Kalendář

Datum Inscenace Scéna Vstupenky
Sobota 26.10.2024
od 19:00
Nicol Hochholczerová / Režie: Petr Michálek
Tento pokoj se nedá sníst

Kam jdeš?

Čekání na Václava
Studio Beseda
Koupit vstupenky